درخواست ترخیص خودرو تصادفی
تصادف جرحی به تصادفی گفته میشود که در آن یکی از سرنشینان خودرو در اثر تصادف دچار آسیب جسمانی شده باشند. در این شرایط، خودرویی که در حادثه نقش داشته، معمولاً توسط پلیس به پارکینگ منتقل شده و تا زمان رسیدگی قانونی و تشکیل دادگاه، به عنوان مدرک و سند توقیف میشود.
در مقاله قبلی مزایدهگر درباره روند کلی ترخیص خودرو از پارکینگ صحبت کردیم. اما از آنجایی که مراحل ترخیص خودرو بعد از تصادف جرحی کمی متفاوتتر است، در این مقاله میخواهیم به ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ که در آن پای جراحت یکی از سرنشینان در میان است و خودرو به دلیل تصادف جرحی توقیف میشود، بپردازیم.
مراحل قانونی آزادسازی خودرو تصادفی از پارکینگ
پس از تصادف جرحی باتوجه به اینکه راننده متخلف کدام یک از قوانین راهنمایی رانندگی را نقض کرده است، خودروی وی به پارکینگ منتقل میشود و فرد مصدوم و آسیبدیده شکایت خود را به دادسرا یا کلانتری ارائه میدهد تا روال قانونی آغاز شود.
هریک از طرفین میتوانند از طریق مشاوره با یک وکیل متخصص نسبت به دریافت حق و حقوق خود اقدام نمایند. فرد مصدوم در این شرایط خواستار دریافت دیه است و فرد متخلف باید با پرداخت مبلغ دیه، انجام مراحل قانونی و گرفتن تاییدیه از قاضی پرونده اقدام به دریافت خودرو خود نماید.
مراحل ترخیص خودرو تصادفی از پارکینگ
درصورتی که خودرو فرد مصدوم توقیف شده باشد وی میتواند با طی مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ، خودروی خود را آزاد کند. اما فرد مقصر در تصادف تا قبل از حکم دادگاه نمیتواند نسبت به ترخیص خودرو خود اقدام نماید. در چنین شرایطی دوحالت برای ترخیص خودرو راننده مقصر وجود خواهد داشت:
1. ترخیص ماشین با بیمهنامه شخص ثالث
درصورتی که خودروی فرد مقصر دارای بیمهنامه معتبر شخص ثالث باشد، میتواند آن را به عنوان تضمینی برای پرداخت دیه به دادگاه ارائه داده و درخواست برگه تاییدیه خروج خودرو از پارکینگ را داشته باشد. قاضی پرونده با بررسی مدارک موجود و اعتبار آنها نسبت به رفع توقیف این خودرو تصمیمگیری مینماید. در واقع این بیمهنامه به عنوان تضمینی برای پرداخت مبلغ دیه است و ضمانت میکند که فرد مقصر خسارت بدنی وارد شده به فرد مصدوم را پرداخت خواهدکرد.
2. ترخیص ماشین بدون بیمهنامه شخص ثالث
در این شرایط روال اداری برای راننده مقصر طولانیتر میشود زیرا نمیتواند به عنوان ضمانت پرداخت خسارت از بیمهنامه استفاده کند و بنابراین امکان ترخیص خودرو برای وی تا زمان مشخص شدن مبلغ خسارت و پرداخت کامل آن وجود نخواهد داشت.
مدارک لازم جهت ترخیص خودرو تصادفی از پارکینگ
- نامه کتبی مجوز ترخیص خودرو صادر شده از سوی قاضی پرونده
- اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه راننده و مالک خودرو، گواهینامه، بیمه شخص ثالث و کارت ماشین
- اصل و کپی برگه پرداخت عوارض شهرداری
- اصل و کپی برگه تسویه حساب خلافی خودرو
- اصل و کپی برگ سبز خودرو
- اصل و کپی صورتجلسه تصادف و خسارت واردشده به خودرو از سوی افسر نیروی پلیس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راهور
هنگام ترخیص خودرو باید تمامی این مدارک را به همراه داشته باشید. درصورتی که یکی از این مدارک را ناقص باشد پروسه ترخیص خودرو شما انجام نخواهد شد.
هزینه پارکینگ در تصادفات جرحی به عهده چه کسی است؟
درصورتی که ماشین فرد مقصر بیمه شخص ثالث داشته باشد، بیمه تمامی خسارت وارد شده به فرد آسیب دیده را پرداخت میکند.
هزینههای حمل جرثقیل و هزینه پارکینگ توسط بیمه پرداخت نمیشود و هریک از افراد باید این هزینه را بصورت جداگانه پرداخت کنند. البته راننده مقصر بسته به توافق دو طرفه میتواند تمامی هزینههای پارکینگ فرد آسیب دیده یا بخشی از آن را پرداخت نماید.